Sådan finder du den rigtige A-kasse for dig

Sådan finder du den rigtige A-kasse for dig

admin september 27, 2017

Det kan være svært at finde ud af, hvilken A-kasse, der er den rigtige for dig. Der er jo så mange forskellige A-kasser at vælge imellem. Det er dog vigtigt, at du finder ud af, hvilke A-kasse der vil være den rigtige for dig. Hvis du ikke gør det, vil du stå uden dagpenge, hvis du en dag bliver ledig. Det er en rigtig ærgerlig situation at stå i, da der er mange tusind kroners forskel på kontanthjælp og dagpenge. Det er derfor en god ide, at du sørger for at sikre dig selv og din familie på den bedst mulige måde.

Der findes flere sider på nettet, hvor du kan danne dig et overblik over de forskellige former for A-kasser, der findes på markedet. Nogle A-kasser henvender sig særligt til nogle faggrupper, mens andre A-kasser er åbne for alle. Det handler derfor om, hvad du foretrækker. Læs mere på akassefinder.dk.

A-kasse med og uden efterløn

Når du skal finde den rigtige A-kasse for dig, skal du også finde ud af, om du vil have efterløn eller ej. Det skal du vælge, inden du bliver 30 år. Hvis du er over 30 år, har du altså taget stilling til, om du vil have efterløn eller ej. Hvis du ikke vil det, skal du altså vælge A-kasse ud fra, at det ikke er noget, som du har brug for. Hvis du har valgt efterlønnen til, skal du vælge A-kasse ud fra, at det er et sted, hvor du også kan få efterløn.

Du skal også finde ud af, om du vil være fuldtids- eller deltidsforsikret. Når du skal være fuldtidsforsikret, når du har et fuldtidsarbejde. Det sikrer dig, at du kan få den fulde dagpengesats, hvis du bliver ledig. Hvis du har et deltidsjob, er du kun berettiget til at være deltidsforsikret. Det betyder, at du kun kan få en deltidsdagpengesats, hvis du bliver ledig. Du kan altså ikke få det fulde dagpengebeløb. Det er dit eget ansvar at opgive de korrekte oplysninger, når du melder dig ind i en A-kasse, men det kan få konsekvenser efterfølgende, hvis du giver de forkerte.